Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 20. Οκτωβρίου 2021

Καζακστάν: Σε εξέλιξη η διάσκεψη για την ειρηνευτική συμφωνία στη ΣυρίαΟ τερματισμός των εχθροπραξιών, η συζήτηση μιας πρότασης της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης για την κατάπαυση του πυρός, αλλά και οι διαθέσιμες επιλογές τήρησης της συμφωνίας ειρήνευσης, είναι τα κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων που διεξάγονται σήμερα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, για την κατάσταση στη Συρία.

“Πρόκειται για διαβουλεύσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός μηχανισμού ελέγχου για την τήρηση της συμφωνίας ειρήνευσης,” δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν.

Ωστόσο, δε γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των διαβουλεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών, ενώ οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι αξιωματούχοι από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν και τον ΟΗΕ, συμμετέχουν σε διάσκεψη για τη Συρία στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.

Το κεντρικό θέμα των διαβουλεύσεων, η λεπτομερειακή τήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών στο Καζακστάν.

“Εκπρόσωποι της Ιορδανίας, αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος στις διαβουλεύσεις για πρώτη φορά,” σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του ΥΠΕΞ του Καζακστάν, για τις συνομιλίες.