Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Καταχειροκροτήθηκε η Κλίντον στην πρώτη της ομιλίαH Xιλαρι Κλίντον δήλωσε πως ελπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι ένας καλός Πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς.

"Νιώθω απογοητευμένη όπως και εσείς, αλλά θέλω να θυμάστε πως η εκστρατεία δεν ήταν ποτέ για έναν άνθρωπο, αλλά για να χτίσουμε μία Αμερική που δεν αποκλείει κανέναν. Το Έθνος μας ειναι βαθιά διχασμένο και θα πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα. Να προσθέσω πως η συνταγματική μας δημοκρατία απαιτεί τη συμμετοχή μας όχι μόνο στις εκλογές, αλλά συνέχεια για να προωθήσουμε τις αξίες μας. Να προστατέψουμε τη χώρα και τον πλανήτη και να διαλύσουμε όλα τα εμπόδια που παρεμποδίζουν τους Αμερικανούς να κάνουν το όνειρό τους πραγματικό. Το Αμερικανικό όνειρο είναι για όλους, ανεξάρτητα από χρώμα, άντρες γυναίκες, σεξουαλικό προσανατολισμό, για όλους. Τώρα λοιπόν η ευθύνη ως πολίτες είναι να διατηρήσουμε το ρόλο ωστε να δημιουργήσουμε μία πιο ισχυρή Αμερική. Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας. Ευχαριστώ τον Μπάρακ και την Μισέλ Ομπάμα στους οποίους η χώρα μας χρωστάει μεγάλη ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστούμε για την πίστη σας. Η αγάπη μου για εσάς είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορώ να εκφράσω.

Βάλατε την καρδιά σας σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Θέλω να σας πω ότι είστε οι καλύτεροι σύντροφοι εκστρατείας που θα ήθελε κάποιος. Και στα εκατομμύρια εθελοντών θέλω να ακούγεται η φωνή σας. Για τους νέους ανθρώπους θέλω να σας πω το εξής: Έχω δώσει όλη τη ζωή μου για τα δικαιώματα. Έχω κάποιες αποτυχίες που με πόνεσαν πολύ. Θα έχετε και εσείς αποτυχίες. Αυτή η απώλεια μας πονάει, αλλά μην σταματήσετε ποτέ να δίνετε αυτή τη μάχη για τα δικαιώματά σας. Σε όλες τις γυναίκες που το πεπρωμένο τους το συνέδεσαν με αυτή την εκστρατεία είμαι περήφανη που είμαι η γυναίκα που σας εμπνέει. Γνωρίζω ότι δεν έχουμε σπάσει αυτό το ταβάνι για τις γυναίκες και ελπίζω να το σπάσουμε πολύ πιο γρήγορα. Για τα κορίτσια που μας βλέπουν μην αμφιβάλλετε πως σας αξίζουν όλες οι ευκαιρίες του κόσμου. Είμαι πολύ ευγνώμων για τη χώρα και για όλα όσα μου έδωσε, κάθε μέρα βλέπω πόσο ευλογημένη είμαι που είμαι Αμερικανίδα. Οι καλύτερες ημέρες βρίσκονται ακόμα μπροστά μας."