Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

Καρατομούν τον επικεφαλής του Στόλου των ΗΠΑ μετά τις τραγωδίεςΑπαλλάσσεται τις επόμενες ώρες ο διοικητής του Έβδομου Στόλου του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από μια σειρά συγκρούσεων πλοίων στην Ασία, είπε στο πρακτορείο Reuters επίσημη πηγή που κράτησε την ανωνυμία της.

«Ήταν αναγκαία μια γρήγορη αλλαγή ηγεσίας», είπε η πηγή, εξηγώντας τη λήψη της απόφασης όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ναυτικό αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την πρόθεσή του να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αντιναύαρχο Τζόσεφ Οκόιν, είδηση που πρώτη κοινοποίησε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Οκόιν, διοικητής του Έβδομου Στόλου των ΗΠΑ με βάση την Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, θα απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του σήμερα λόγω τεσσάρων συγκρούσεων πολεμικών πλοίων από τον Ιανουάριο, δύο από τις οποίες είχαν νεκρούς, είπαν δύο αξιωματικοί, σύμφωνα με την WSJ.

Μετά την τελευταία σύγκρουση του αντιτορπιλικού USS John S. McCain με δεξαμενόπλοιο Alnic MC οι δύτες, που αναζητούσαν τους 10 αμερικανούς ναύτες που φέρονται ως αγνοούμενοι, βρήκαν ανθρώπινες σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του αντιτορπιλικού.