Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καλιφόρνια: 54χρονη γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα σαγόνια λευκού καρχαρία



Στο παρα ένα γλίτωσε από τα σαγόνια ενός λευκού καρχαρία, μία 54χρονη γυναίκα από την Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, καθώς έκανε σέρφινγκ στην παραλία Μόρο Στραντ στο Λος Όσος.

Σύμφωνα με το Fox News, η Elinor Dempsey δεν είχε προσέξει καν ότι την είχε πλησιάσει ένας από τους πιο τρομακρικούς θηρευτές των θαλασσών. Όταν ξαφνικά είδε να κινείται κάτι κοντά της στο νερό, νόμιζε ότι ήταν δελφίνι. Σύντομα όμως άλλαξε γνώμη, αφού ο απρόσκλητος επισκέπτης δάγκωσε με τα κοφτερά σαγόνια του τη σανίδα της, κόβοντας ένα πελώριο κομμάτι.

Τρομοκρατημένη, η γυναίκα πήδηξε από τη σανίδα της και προσπάθησε να απομακρυχθεί κολυμπώντας. Στο μεταξύ, άλλοι σέρφερ που βρίσκονταν κοντά άρχισαν να προειδοποιούν τον κόσμο να βγει έξω και βοήθησαν την 54χρονη να επιστρέψει στη σανίδα της ώστε να βγει στην ακτή με σχετική ασφάλεια. Στο μεταξύ, ο καρχαρίας είχε γίνει άφαντος. 

Σύμφωνα με τον Ralph Collier, έναν βιολόγο που ειδικεύεται στη μελέτη των καρχαριών, η τεράστια δαγκωνιά που έμεινε στη σανίδα της Dempsey μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελεί μόλις το 30% των σαγονιών του ζώου, το οποίο μπορεί να φτάνει σε μήκος έως και τα πέντε μέτρα.