Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Το Κάιρο γέμισε με τα ελληνικά κάλαντα των Χριστουγέννων - Δείτε ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ!



Πήραν τα τριγωνάκια τους, φόρεσαν τα σκουφιά με το άσπρο και το κόκκινο και το πρωί της Δευτέρας βγήκαν για να πουν τα κάλαντα και να δώσουν εορταστικό χρώμα στην ελληνική κοινότητα, στο προξενείο, στο Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής και στο γηροκομείο. Ο λόγος για τους μαθητές της «Αχιλλοπουλείου», του ελληνικού σχολείου του Καΐρου, που είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μοίρασαν απλόχερα ευχές και χαμόγελα.

 
 
Στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου τους μαθητές υποδέχθηκαν η διευθύντρια και όλοι οι υπάλληλοι, οι οποίοι εκτός από τα κάλαντα άκουσαν και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Επόμενες στάσεις ήταν το γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης και το προξενείο της Ελλάδας που βρίσκεται στο ίδιο κτήριο. Μάλιστα ο πρόξενος Γιώργος Δασκαλόπουλος τοποθέτησε τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μαζί με τους υπαλλήλους συμμετείχε στην ετοιμασία του μπουφέ για τη μικρή γιορτή στο προξενείο.

Οι μικροί μαθητές κατέληξαν στο Ελληνικό Γηροκομείο όπου τους υποδέχθηκε ο κοινοτικός επίτροπος και προϊστάμενος του οργανισμού Ανδρέας Ρούσσος. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον διευθυντή της «Αχιλλοπουλείου» Γιώργο Ψάνη, τις δασκάλες τους Άννα Αρακαδάκη και Ηλέκτρα Ξένου και από την Ειρήνη Ζαμπάρογλου εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.