Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 -

«Καίγεται» η Τουρκία: Μεγάλες φωτιές μαίνονται στα παράλιαΜε τις θερμοκρασίες στα ύψη, οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου έχουν μπει με δασικές πυρκαγιές στις τουρκικές παράκτιες επαρχίες, με τις ομάδες πυρόσβεσης απασχολημένες πολεμώντας τις φλόγες.

Στη Σμύρνη, 11 ελικόπτερα και τέσσερα υδροπλάνα προσπαθούν να ελέγξουν μια πυρκαγιά στην περιοχή Μεντερές, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου από θαμνώδεις εκτάσεις και εξαπλώθηκε σε δασικές περιοχές.

Η φωτιά έχει ήδη κάψει περίπου 8.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη Σμύρνη. Αξιωματούχοι Διεύθυνση Δασών, δήλωσε η φωτιά έχει περιοριστεί και οι ομάδες πυρόσβεσης εργάζονται για να τη σβήσουν.
Σπίθες που πετάγονταν από τη φωτιά κατέβασαν ένα ελικόπτερο πυρόσβεσης στη Σμύρνη την Κυριακή, τραυματίζοντας πέντε μέλη του πληρώματός του.

Στο Τσανάκαλε, οι πυροσβέστες επίσης αγωνίζονται να σβήσουν μια πυρκαγιά, που έχει μέχρι στιγμής μετατρέψει σε στάχτη 300 στρέμματα δάσους.

«Οι ομάδες μας προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους για να μπουν στο χώρο, ενώ ελικόπτερα έχουν βοηθήσει από αέρος από το ξημέρωμα», δήλωσε ο Refik Ulusoy, περιφερειακός διευθυντής δασών του Τσανάκαλε.

Στην επίσης παραθαλάσσια επαρχία της Μερσίνης, μια πυρκαγιά στην περιοχή Αναμούρ έχει κάψει περίπου 1500 στρέμματα με πεύκα. Από όταν η φωτιά ξεκίνησε την 1η Ιουλίου, τρία ελικόπτερα, 46 εκτοξευτήρες δρόμου, και 20 βυτιοφόρα μάχονται για την κατάσβεσή της.

Μια άλλη πυρκαγιά στην περιοχή της Μεσογείου, στην περιοχή Κας της Αττάλειας, έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με το Μουσταφά Τουρκ, επικεφαλή της Διεύθυνσης Δασών της Αττάλειας.

Ένα ελικόπτερο παραμένει στο καθήκον εάν υπάρξει αναζοπύρωση, πρόσθεσε.