Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Ιταλία: Η Γερουσία απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού αθλητισμού Λούκα Λόττι



Η ιταλική γερουσία απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού αθλητισμού Λούκα Λόττι, με 161 ψήφους κατά και 52 υπέρ.

Καθοριστική, ήταν η επιλογή της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει τα Πέντε Αστέρια και να μην πάρει μέρος στην ψηφοφορία. Το κόμμα του Μπερλουσκόνι αιτιολόγησε την επιλογή του αυτή με την λογική ότι η ευθύνη, σε μια κυβέρνηση, είναι πάντα συλλογική και όχι ατομική.

Σε βάρος του Λούκα Λόττι διεξάγεται έρευνα για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών, σε ότι αφορά έρευνα της δικαιοσύνης για πιέσεις σχετικά με την ανάθεση μεγάλων κρατικών εργολαβιών.

«Πρόκειται για μια αισχρή εκμετάλλευση της όλης αυτής υπόθεσης. Έχω εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα και είμαι βέβαιος ότι θα υπερισχύσει η αλήθεια. Θα ήθελα να γίνουν όλες οι αναγκαίες εξακριβώσεις των εισαγγελέων όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά έχω μάθει να κάνω υπομονή», δήλωσε σήμερα ο Λόττι.

Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος επιβεβαίωσε, και πρόσφατα, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο, στις αρχές και στην όλη συμπεριφορά του νυν υπουργό αθλητισμού.