Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ιταλία: Έκτακτα μέτρα 3,4 δισ.



Έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 3,4 δισ. ευρώ υιοθετεί η Ιταλία, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ της Μ. Τρίτης.

Ο κ. Πάντοαν πρόσθεσε ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με πιο αποτελεσματική διαχείριση του φορολογικού συστήματος, με μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τα οποία εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο εν μέρει με παρεμβάσεις οι οποίες στοχεύουν στην περικοπή των δημοσίων δαπανών.

 

Η κυβέρνηση της Ρώμης ανταποκρίνεται, έτσι, στο αίτημα των Βρυξελλών, που έχουν ζητήσει με έμφαση την υιοθέτηση της συγκεκριμένης δέσμης μέτρων.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών εξήγησε επίσης ότι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του φορολογικού συστήματος στην οποία αναφέρεται, θα αφορά, κυρίως, τους έμμεσους φόρους.

«Η εξυγίανση που προωθούμε συνοδεύεται από μέτρα στήριξης της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας μας» τόνισε, από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζετιλόνι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησής του, το ΑΕΠ της Ιταλίας, φέτος, πρόκειται να αυξηθεί κατά 1,1% ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις δεν ξεπερνούσαν το 1%.