Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ήπιαν το ρόφημα για να… εξαγνίσουν τη ψυχή τους - Αποκαλύψεις για τη «μυστικιστική» τελετή στην Κύπρο



Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το θάνατο της 34χρονης στη Λάρνακα η οποία φαίνεται να κατανάλωσε ρόφημα με την ουσία Ayahuasca σε τελετή εξαγνισμού πνεύματος στην περιοχή της Βεργίνας την περασμένη εβδομάδα.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν πως η 50χρονη εγκυμονούσα η οποία συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση, συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση. Μάλιστα στις καταθέσεις που λήφθηκαν, φαίνεται να έδωσε πλήρη εικόνα για το τι και πως διοργάνωσε τις πνευματικές τελετές.

Από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί από πρόσωπα που είχαν παρευρεθεί στην τελετή, φαίνεται να προκύπτει πως οι συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι πίνοντας το ρόφημα με την ουσία Ayahuasca, αυτό θα τους βοηθούσε να εξαγνίσουν την ψυχή τους και πως θα απόβαλλαν τις τοξίνες από το σώμα τους.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι ανακριτές της υπόθεσης προσανατολίζονται στον να μην οδηγηθεί η 50χρονη έγκυος στο Δικαστήριο για ανανέωση της κράτησή της. Σημειώνεται η 50χρονη νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική λόγω της κατάστασής της.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Υπενθυμίζεται πως έχουν ληφθεί δείγματα από τη σορό της 34χρονης από τη Λετονία, τα οποία στάλθηκαν για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της. Με τη συμπλήρωση των ερευνών της Αστυνομίας, ο φάκελος θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω.

Ψάχνουν τον Κολομβιανό που έφερε την ουσία

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακάς αναζητούν άνδρα από την Κολομβία ο οποίος φέρεται να είναι το πρόσωπο που έφερε  στην Κύπρο την ουσία την οποία κατανάλωσαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή. Εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Interpol και της Europol για εντοπισμό του καθώς αυτός αναχώρησε από την Κύπρο πριν από την έναρξη της τελετής

Υπενθυμίζουμε πως όσοι έλαβαν μέρος στην τελετή εξαγνισμού πνεύματος πλήρωσαν το ποσό των 150 ευρώ για να συμμετάσχουν, ενώ η 50χρονη ύποπτη είχε ενοικιάσει ολόκληρο το συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Βεργίνα με την τελετή να πραγματοποιείται σε κοινόχρηστο χώρο.

Πηγή: Cyprutimes.com