Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΗΠΑ: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με απορριμματοφόρο - 2 νεκροί



Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό και ανετράπη σε αυτοκινητόδρομο στο Νιου Τζέρσεϊ την Πέμπτη, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι περίπου 40 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Πολιτείας.

Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν από τις 10:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας) στον αυτοκινητόδρομο Interstate 80, στην κοινότητα Μάουντ Όλιβ, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης.

Το λεωφορείο, που είχε αναχωρήσει από την πόλη Παράμους, περίπου 80 χιλιόμετρα από εκεί, μετέφερε 45 ανθρώπους, 38 μαθητές που συμμετείχαν σε μια περιήγηση στο πλαίσιο των σπουδών τους και επτά ενήλικους που τα συνόδευαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν αργά το μεσημέρι, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ένας εκπαιδευτικός κι ένας μαθητής σκοτώθηκαν, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους. Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου τραυματίστηκαν, ορισμένοι βαριά, όπως και ο οδηγός του απορριμματοφόρου, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, ο Φιλ Μέρφι, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του μοιραίου τροχαίου παραμένουν άγνωστα. Οι αρχές διενεργούν έρευνα.