Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

ΗΠΑ: Να διακοπεί κάθε σχέση των μελών του ΟΗΕ με την Πιονγιάνγκ



Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, ζήτησε από όλα τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ, τη διακοπή κάθε σχέσης με τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών συναλλαγών. 

Η κ. Χέιλι ζήτησε επίσης από τα μέλη του ΟΗΕ να απελάσουν όλους τους Βορειοκορεάτες εργαζομένους, τονίζοντας πως η απειλή που εγείρει η Βόρεια Κορέα μεγεθύνεται.

Ανάμεσα στις επιλογές που κάλεσε να εξεταστούν η κ. Χέιλι, είναι να αφαιρεθούν όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου.

Σύμφωνα με την κ. Χέιλι, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ότι η Κίνα πρέπει να ακυρώσει κάθε πώληση πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα.

Η κ. Χέιλι προειδοποίησε ότι «εάν ξεσπάσει πόλεμος, μην απατάσθε, το βορειοκορεατικό καθεστώς θα καταστραφεί ολοσχερώς».

«Ποτέ δεν επιδιώξαμε έναν πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, κι ακόμη σήμερα δεν τον θέλουμε. Αν ο πόλεμος πράγματι έρθει, αυτό θα γίνει εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιθετικών ενεργειών όπως αυτή της οποίας γίναμε μάρτυρες την Τρίτη», συμπλήρωσε αναφερόμενη στη δοκιμή του βορειοκορεάτικου ICBM. ο οποίος κατέπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.