Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024 -

Βόρεια Κορέα



Η Β.Κορέα θα ανοίξει τα σύνορα για ξένους τουρίστες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με ταξιδιωτικά πρακτορεία

Η Βόρεια Κορέα θα αρχίσει να δέχεται και πάλι ξένους τουρίστες στη βορειοανατολική πόλη Σαμτζιγιόν τον Δεκέμβριο, και πιθανόν στην υπόλοιπη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η κίνηση είναι μια ένδειξη ότι η χώρα ετοιμάζεται να ξανανοίξει τα σύνορά της σε μεγαλύτερες ομάδες ξένων τουριστών ύστερα από χρόνια αυστηρών ελέγχων στα σύνορα λόγω της πανδημίας της COVID.



Βόρεια Κορέα: Για επόμενη ηγέτης της χώρας εκπαιδεύεται η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας μετέδωσε σήμερα ότι η κόρη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκπαιδεύεται για να γίνει η επόμενη ηγέτης της χώρας.



Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές απέστειλαν 10 μπαλόνια γεμάτα με φυλλάδια κατά του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα

Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές απέστειλαν 10 μπαλόνια γεμάτα με φυλλάδια κατά του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, σε αντίποινα για την αποστολή μπαλονιών γεμάτων με ακαθαρσίες από την Πιονγκγιάνγκ στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα.



Το Λονδίνο θέτει στο στόχαστρο Ρωσία και Βόρεια Κορέα – Νέες κυρώσεις για το εμπόριο «όπλα έναντι πετρελαίου»

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει νέες κυρώσεις μαζί με τους διεθνείς εταίρους της που στοχεύουν τις προσπάθειες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας να παρακάμψουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ με το εμπόριο «όπλα έναντι πετρελαίου».



Μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ουν σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα: Θα καταστρέψουμε ολοσχερώς τους εχθρούς μας

Σαφές μήνυμα στο στρατιωτικό επιτελείο της Βορείου Κορέας έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας πως πρέπει να είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τα πιο ισχυρά μέσα ώστε να συντρίψει τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα εάν επιλέξουν την ένοπλη αντιπαράθεση με τη χώρα του, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).



Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέλαβε πλοίο της Βόρειας Κορέας

Αμερικανικό "μπουρλότο" στην ευρύτερη περιοχή. Κατάληψη πλοίου της Βόρειας Κορέας από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Τι αναφέρει το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Μπουρλότο» φαίνεται πως βάζουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις τους με την Βόρεια Κορέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το πολεμικό τους ναυτικό κατέλαβε πλοίο!