Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ινδονησία: Επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε αστυνομικό σταθμό



Στόχος βομβιστή αυτοκτονίας έγινε αστυνομικός σταθμός στην πόλη Σόλο της Ινδονησίας. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο βομβιστής, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπόι Ραφλί Αμάρ, στον τηλεοπτικό σταθμό MetroTV, ο δράστης έφτασε στην αυλή του σταθμού με μία μοτοσικλέτα και ανατινάχτηκε.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο, που κατάγεται από το Σόλο και έχει διατελέσει δήμαρχος της πόλης, διέταξε την αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων που σχετίζονται με το βομβιστή αυτοκτονίας.

«Έχω ζητήσει από τον αρχηγό της αστυνομίας να εξαρθρώσει το τρομοκρατικό δίκτυο και να εξακριβώσει ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης. Ελπίζω ότι οι κάτοικοι της πόλης θα παραμείνουν ψύχραιμοι και ήρεμοι κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών. Δεν υπάρχει λόγος να προκληθεί φόβος» δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας.

Οι αστυνομικές αρχές της Ινδονησίας βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε αιματηρή επίθεση στην Τζακάρτα.