Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ινδία: Τον θεωρούσαν νεκρό και αυτός ξύπνησε λίγο πριν.... τη νεκροψία!


Ένας 45χρονος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε σταθμό λεωφορείων στη Βομβάη της Ινδίας. Υπέφερε, όπως έγινε γνωστό, από λοίμωξη στο αυτί και υποσιτισμό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υψηλόβαθμος γιατρός μέτρησε τους σφυγμούς του και τον δήλωσε νεκρό.
 
Ο Δρ Rohan Rohekar είπε στο προσωπικό να μεταφέρει τη σορό άμεσα στο νεκροτομείο, παρότι συνήθως προβλέπεται αναμονή περίπου μίας έως δύο ωρών. Αλλά την ώρα που γίνονταν οι προετοιμασίες για τη νεκροψία- νεκροτομή, δύο υπάλληλοι διαπίστωσαν εμβρόντητοι πως ο «νεκρός» ανέπνεε!
 
Ο 45χρονος ξύπνησε ενώ το προσωπικό τον μετέφερε πίσω στους θαλάμους του νοσοκομείου και έσπευδε να ενημερώσει τους γιατρούς. Ο Δρ Rohekar κατηγορείται πως έσκισε το πιστοποιητικό θανάτου και έσβησε την καταχώριση που είχε κάνει στα αρχεία του νοσοκομείου όταν πληροφορήθηκε πως ο «νεκρός» αναστήθηκε. Η αστυνομία κατήγγειλε πως η είσοδός της στο νοσοκομείο παρεμποδίστηκε.
 
«Είναι μια σοβαρή περίπτωση ιατρικής αμέλειας. Σοκαριστήκαμε όταν διαπιστώσαμε πως ο ασθενής ζούσε αφότου δηλώθηκε ο θάνατός του. Μόλις ολοκληρωθεί η έκθεση για το περιστατικό θα κινηθούμε αναλόγως», δήλωσε αστυνομικός επιθεωρητής.
 
Ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε πως δεν είναι σπάνιο οι γιατροί να μην πιάνουν το σφυγμό ενός ασθενή αν το σώμα του έχει υποστεί σοκ ή τραύμα. «Κάναμε επίπληξη στον γιατρό και του τονίσαμε πως πρέπει να μεσολαβεί διάστημα δύο ωρών πριν τη μεταφορά της σορού στο νεκροτομείο. Είναι νέος στο νοσοκομείο και δεν γνώριζε τη διαδικασία», τόνισε.
 
Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος, σε κανονικό θάλαμο του νοσοκομείου, όπου δέχεται ιατρική φροντίδα για τη λοίμωξη στο αυτή και για υποσιτισμό.