Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ινδία: Επίθεση καμικάζι σε λεωφορείο με αστυνομικούς - Τουλάχιστον 44 νεκροί



Ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε το όχημα του, παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, προς ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ινδοί αστυνομικοί στο Κασμίρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 44 επιβαίνοντες στην πιο αιματηρή επίθεση εδώ και δεκαετίες εναντίον δυνάμεων ασφαλείας στην διαφιλονικούμενη περιοχή, σε μια επίθεση που πιθανώς να κλιμακώσει τις εντάσεις με το γειτονικό Πακιστάν.

Η ισλαμιστική, αυτονομιστική οργάνωση του Κασμίρ, Τζάις-ε-Μοχάμαντ ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης ενάντια στην οχηματοπομπή των αστυνομικών δυνάμεων στον κύριο αυτοκινητόδρομου στο Τζαμού και Κασμίρ, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων GNS.

Το Νέο Δελχί με ανακοίνωση του ινδικού ΥΠΕΞ επέρριψε επίσης την ευθύνη στην Τζάις-ε-Μοχάμαντ, απαιτώντας από το «Πακιστάν να σταματήσει να στηρίζει τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν από το έδαφός του».

 

Η έκρηξη ακούστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την έντονη καταδίκη του για αυτή την «κακόβουλη επίθεση» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι με tweet του.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα εμφανίζει τον φερόμενο βομβιστή καμικάζι και δείχνει έναν νεαρό άνδρα να κρατά ένα όπλο απειλώντας με περισσότερες επιθέσεις. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το Reuters.