Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Η Βουλή της Ρώμης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο Κόντε



Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε το βράδυ της Παρασκευής στη κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε η Βουλή της Ρώμης, μια ψήφος η οποία ήταν απόλυτα συνδεδεμένη και με την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού του 2019.

Συνολικά 330 βουλευτές αποφάσισαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ 219 εκφράστηκαν αρνητικά.Ο ιταλικός προϋπολογισμός του 2019 αναμένεται να εξετασθεί, την ερχόμενη εβδομάδα, από την γερουσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριες αλλαγές στον προϋπολογισμό, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να κατατεθούν και να ψηφιστούν στην ιταλική γερουσία. Αφού, όμως, πρώτα η κυβέρνηση αποφασίσει σε τι είδους περικοπές εννοεί να προχωρήσει, σε σχέση με τα δυο προσχέδια προϋπολογισμού που έχει αποστείλει, έως τώρα, στις Βρυξέλλες. Στην γερουσία, πάντα, αναμένεται να υπερψηφισθούν και οι αλλαγές που θα προκύψουν από μια πιθανή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να μπορέσει να μειωθεί η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ και να αποφευχθεί, από την Ιταλία, η έναρξη διαδικασίας επιβολής κυρώσεων.