Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας είναι έγκυος



Η Ardern, η οποία ορκίστηκε τον Οκτώβριο, δήλωσε σε μια δημοσίευση στο Facebook ότι αυτή και η σύντροφός της, Clarke Gayford, περιμένουν το πρώτο τους παιδί τον Ιούνιο.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τον Clarke που τον Ιούνιο η οικογένειά μας θα μεγαλώσει. Θα είμαι πρωθυπουργός και μαμά, και ο Clarke θα είναι ο «πρώτος άνθρωπος στην αλιεία» που θα παραμείνει στο σπίτι ως μπαμπάς. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι» αναφέρει η 37χρονη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. 
 
Η πρώτη εκλεγμένη ηγέτης που έφερε στον κόσμο παιδί, ενώ ήταν στην εξουσία, ήταν η πρωθυπουργός του Πακιστάν, Benazir Bhutto (1990).

Στη θέση της Ardern, όταν πάρει τις 6 εβδομάδες άδειας που δικαιούται, θα βρεθεί ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Winston Peters. Στο τέλος της άδειάς της θα αναλάβει «όλα τα πρωταρχικά υπουργικά καθήκοντα».

 
 

Από το Κόμμα των Πρασίνων, ο James Shaw, συνεχάρη την πρωθυπουργό και τον σύντροφό της.

«Το γεγονός ότι μια γυναίκα είναι πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίαςκαι επιλέγει να δημιουργήσει οικογένεια ενώ είναι στην εξουσία λέει πολλά για το είδος της χώρας που είμαστε και που μπορούμε να γίνουμε- σύγχρονοι, προοδευτικοί, χωρίς αποκλεισμούς και ίσοι», δήλωσε ο Shaw.

 
Φωτογραφία: AP