Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Η Μόσχα συμβουλεύει τους Ρώσους να μην ταξιδεύουν στη Βρετανία



H Ρωσία συνέστησε σήμερα στους πολίτες της να μην πηγαίνουν στη Βρετανία και ανακοίνωσε ότι αυστηροποιεί τους όρους απόκτησης ρωσικής βίζας για τους Βρετανούς, παρουσιάζοντας αυτά τα μέτρα ως απάντηση στις "μη φιλικές" ενέργειες του Λονδίνου.

"Λόγω της εξαιρετικά μη φιλικής πορείας (που ακολουθεί) η Βρετανία απέναντι στη χώρα μας και προκειμένου να αποφευχθούν οικονομικές απώλειες και άλλα πιθανά προβλήματα, συνιστούμε στους Ρώσους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καταγγέλλοντας τις δυσκολίες που συναντούν οι Ρώσοι για ν' αποκτήσουν βρετανική βίζα, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι θα κάνει "το ίδιο προς τους Βρετανούς, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση".

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλοί Ρώσοι διαμαρτύρονται γιατί η απόκτηση θεώρησης εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστεί "ουσιαστικά αδύνατη".

Η ρωσική διπλωματία διαβεβαίωσε ότι η βρετανική πλευρά είχε εξηγήσει ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις για τους Ρώσους οφείλονται στο γεγονός ότι οι φάκελοι των Ουκρανών είχαν προτεραιότητα λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Εξάλλου, η Μόσχα σημειώνει ότι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην καταβολή προξενικών εξόδων, καθώς οι τραπεζικές τους κάρτες δεν λειτουργούν πλέον εξαιτίας των κυρώσεων.

Η Βρετανία διατηρεί εδώ και χρόνια πολύ δύσκολες σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά η χώρα, το Λονδίνο κυρίως, είναι αγαπημένος τόπος διαμονής της ρωσικής ελίτ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ