
Ανοιχτή πρόσκληση προς τον γνωστό δισεκατομμυριούχο και επιχειρηματία Έλον Μασκ απηύθυνε ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ, που είναι ο ειδικός σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με την κατασκευή υποθαλάσσιου τούνελ που θα συνδέει την Ρωσία με τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον Κιρίλ Ντιμτρίεφ η σήραγγα θα μπορούσε να κατασκευαστεί κάτω από τον Βερίγγειο Πορθμό.
Σε ανάρτησή του στο Χ υποστηρίζει ότι το τούνελ θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε λιγότερα από 8 χρόνια «και θα συμβολίζει την ενότητα».
Ο Ντμιτρίεφ κάνοντας αναφορά στο Χ, στο όνομα του Έλον Μασκ υποστήριξε ότι η εμπλοκή του ιδιοκτήτη μεγάλων (τεχνολογικών) κολοσσών – όπως το Χ, η SpaceX και η Tesla – θα μπορούσε να μειώσει δραματικά το κόστος κατασκευής.
«Το κόστος θα ήταν περισσότερα από 65 δισ. δολάρια.
Αλλά η συμμετοχή της εταιρείας Boring Company που ίδρυσε ο Έλον Μασκ (σ.σ. ειδικεύεται σε κατασκευή τούνελ και σηράγγων) θα μπορούσε να το μειώσει κάτω από τα 8 δισ. δολάρια», αναφέρει ο κ.Ντμιτρίεφ.
«Ας χτίσουμε ένα μέλλον μαζί» προσθέτει στην ανάρτησή του ο σύμβουλος του Πούτιν, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της Μόσχας για φιλικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον και για την επίτευξη κολοσσιαίων έργων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.