Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Η Μισέλ Ομπάμα για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020;



Η Μισέλ Ομπάμα έχει αρχίσει ήδη να θεωρείται από κάποιους Δημοκρατικούς ως η πιο κατάλληλη υποψήφιος για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2020.

Ήδη μετά την εκλογή του Τραμπ, πολλοί έχουν αρχίσει να κάνουν αφιερώματα στην Πρώτη Κυρία και τον Ομπάμα εκδηλώνοντας την πρόωρη προτίμησή τους για την υποψηφιότητα του 2020 γράφει ο Independent.

Αυτοί που ονειρεύονταν μία γυναίκα πρωθυπουργό και είδαν τις ελπίδες τους να γκρεμίζονται ασκούν πιέσεις στην Μισέλ Ομπάμα και την καλούν να είναι υποψήφια στις εκλογές του 2020.

Τα σχέδια της Μισέλ Ομπάμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν είναι γνωστά, έχει ήδη ηγηθεί εκστρατειών για τους βετεράνους και την πρόσβαση των κοριτσιών στα σχολεία και πολλοί λένε ότι θα συνεχίσει τη δράση της και μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο.

Η ίδια ως Πρώτη Κυρία μίλησε για δύσκολα θέματα όπως η φυλετικές εντάσεις και η αστυνομική βία. Στο συνέδριο των Δημοκρατικών, μιλώντας για την σημασία της προεδρίας του συζύγου της είχε πει ότι «ξυπνάω κάθε πρωί σε ένα σπίτι που χτίστηκε από σκλάβους. Και κοιτώ τις κόρες μου δύο όμορφα και έξυπνα μαύρα κορίτσια, να παίζουν με τον σκύλο στον κήπο του Λευκού Οίκου».

Η Μισέλ Ομπάμα είχε ρόλο και σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία με ομιλίες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα των γυναικών. Η ίδια εργαζόταν ως στέλεχος σε νοσοκομείο πριν εγκαταλείψει την εργασία της και γίνει η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κάτι που είχε χαρακτηρίσει ως ιδιαίτερα ενοχλητικό.