Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 -

Η Μέι ματαιώνει την ψηφοφορία στη ΒουλήΤο BBC μεταδίδει πως η Τερέζα Μέι αποφάσισε να μη γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Από ανατροπή σε ανατροπή η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το Λονδίνο μπορεί να «ακυρώσει» το Brexit, το BBC μετέδωσε ότι η Τερέζα Μέι έχει αποφασίσει να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή!

Πληροφορίες πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή μέσα στην ημέρα Η Βρετανία μπορεί να ακυρώσει την αποχώρηση από την Ε.Ε. αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει υπέρ ή κατά της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση Μέι και η Κομισιόν για το Brexit. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που μετέδωσε η πολιτική συντάκτης του BBC, η Μέι δεν θα προχωρήσει στην ψηφοφορία, την οποία κατά πολλούς επρόκειτο να χάσει!

«Δύο πηγές από το υπουργικό συμβούλιο μου είπαν ότι η ψηφοφορία αποσύρεται – δεν έχει, επαναλαμβάνω δεν έχει, ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως», ανέφερε η Λόρα Κούενσμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Τερέζα Μέι φέρεται να πήρε την απόφαση να ακυρώσει την ψηφοφορία στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς της. Και οδηγήθηκε στην “υποχώρηση” ύστερα από τις πληροφορίες πως 100 βουλευτές του κόμματός της επόκειτο να καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit.

Όπως αναφέρει ο Guardian, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα πρόκειται για μια ξεκάθαρη παραδοχή από την Τερέζα Μέι πως δεν θεωρεί ότι η αντιδημοφιλής συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή. Αν τελικά η ψηφοφορία δεν γίνει αύριο, θα μπορούσε να γίνει την επόμενη εβδομάδα ή να καθυστερήσει έως τις αρχές Ιανουαρίου. Αλλά τελευταία επιλογή θα στενέψει ακόμη περισσότερο τα περιθώρια, αφού όλοι οι νόμοι που σχετίζονται με το Brexit πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως τις 29 Μαρτίου. Άρα, η καταλυκτική ημερομηνία για την ψηφοφορία είναι η 21η Ιανουαρίου.