Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 -
Μερική συννεφιά

2 °C

Σήμερα, 25. Ιανουαρίου 2022

Η μαφία της Ιταλίας πολεμάει τους μετανάστες 

 

Όπως αναφέρει η Αστυνομία της γειτονικής χώρας, η ιταλική μαφία έχει δώσει εντολή σε εκτελεστές να κηρύξουν πόλεμο εναντίον μεταναστών από την Αφρική, οι οποίοι έχουν φτάσει στον νότο κατά εκατοντάδες. Μάλιστα, οι επιθέσεις γίνονται ακόμα και μέσα στην μέρα, ανάμεσα σε δεκάδες πολίτες.

 

Ο κάμερες παρακολούθησης της ιταλικής αστυνομίας «συνέλαβαν» μέλη της μαφίας να κάνει επιθέσεις σε κεντρικό δρόμο του Παλέρμο εναντίον των Αφρικανών. Οι εμπλοκές είναι άγριες, ενώ ένας εκ των δραστών έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των μεταναστών. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον Εμανουέλε Ρομπίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 16 ετών.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της Αστυνομίας, τα μέλη της μαφίας κήρυξαν τον πόλεμο, καθώς οι μετανάστες που βρίσκονται στο Παλέρμο, έχουν φτιάξει δικές τους οργανώσεις και έχουν… χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Λεολούκα Ορλάντο, υποστήριξε: «Θυμάμαι πριν 30 χρόνια, όταν η μαφία ήταν πανίσχυρη, έδιωχνε με τη βία τους μετανάστες από την πόλη. Πλέον δεν μπορεί να το κάνει...».