Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 -

Η Hays Travel θα αγοράσει τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία της Thomas CookΗ εταιρεία Hays Travel θα αγοράσει τα καταστήματα του βρετανικού τουριστικού πρακτορείου Thomas Cook, σώζοντας έως 2.500 θέσεις εργαζομένων του, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων.

Η Thomas Cook, η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία του κόσμου, κατέρρευσε τον περασμένο μήνα και οι επιχειρηματικές μονάδες της στη Βρετανία οδηγήθηκαν σε εκκαθάριση.

Η Hays Travel θα αγοράσει και τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία και θα επιδιώξει να απασχολήσει ξανά πρώην εργαζόμενους της Thomas Cook, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας για τις πτωχεύσεις.

Η Hays Travel είναι ιδιωτική εταιρεία, την οποία κατέχουν και διαχειρίζονται από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος John Hays και η πρόεδρος Irene Hays.

Η εταιρεία, που έχει μία ιστορία 40 ετών, με την έδρα της στο Σάντερλαντ της Βορειοανατολικής Αγγλίας, είχε πωλήσεις άνω του 1 δισ. στερλινών το 2018.

«Αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για εμάς, σχεδόν τριπλασιάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων μας και διπλασιάζοντας τους εργαζόμενούς μας – και για τον κλάδο, ο οποίος θα διατηρήσει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του», δήλωσε ο John Hays σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η εταιρεία με έδρα το Sunderland θα επαναλειτουργήσει όλα τα καταστήματα αμέσως μόλις περάσουν υπό τον έλεγχό της, όπως αναφέρει το BBC.

H Irene Hays, πρόεδρος του Δ.Σ. της Hays, δήλωσε: «Η Thomas Cook ήταν ένα brand που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και ένας θεμέλιος λίθος της βρετανικής και παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Θα χτίσουμε επάνω στις καλές πλευρές της Thomas Cook – πάνω απ’ όλα στους ανθρώπους της – και αυτό θα μας φέρει σε καλύτερη θέση για το μέλλον».