Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Thomas Cook



Η Hays Travel θα αγοράσει τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία της Thomas Cook

Η εταιρεία Hays Travel θα αγοράσει τα καταστήματα του βρετανικού τουριστικού πρακτορείου Thomas Cook, σώζοντας έως 2.500 θέσεις εργαζομένων του, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων.



«Βόμβα» από το ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για Thomas Cook: Στο 1 δισ. οι άμεσες ζημιές και τα διαφυγόντα κέρδη

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η υποδομή φιλοξενίας της χώρας από την πτώχευση του Thomas Cook. 

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η συνολική ζημία στα καταλύματα της χώρας από την πτώχευση της Thomas Cook, αποτιμάται στα  315 εκατ. ευρώ.



Thomas Cook: Πότε θα επιστραφούν τα χρήματα για κρατήσεις που ακυρώθηκαν

Η βρετανική ρυθμιστική Αρχή για την Πολιτική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επιστροφές χρημάτων για τις κρατήσεις πελατών της Thomas Cook μπορεί να πάρουν περισσότερο χρόνο από το αναμενόμενο, καθώς η Αρχή δεν έχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από τη χρεοκοπημένη ταξιδιωτική εταιρεία.



Προς πτώχευση και η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook

Σε «λουκέτο» οδηγήθηκε και η θυγατρική εταιρεία του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook στην Γερμανία, η Neckermann μετά την κατάρρευση της πρώτης τα ξημερώματα της Δευτέρας.



Τρία αεροπλάνα στη Σκιάθο παραλαμβάνουν 550-600 Βρετανούς που ξέμειναν λόγω Thomas Cook

Τρία αεροσκάφη για να παραλάβουν τους πρώτους 550-600 Βρετανούς τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στο νησί με την κατάρρευση της Thomas Cook, ώστε να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να καταφθάσουν την Τετάρτη στη Σκιάθο.



Τα 48 ξενοδοχεία της Thomas Cook στην Ελλάδα

Ο αντίκτυπος από την κατάρρευση της Thomas Cook αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλος στην Ελλάδα καθώς από τα περίπου 200 ξενοδοχεία που έχει κάτω από την ομπρέλα της (ιδιόκτητα ή franchise) τα 48, δήλαδή σχεδόν το 1/4 βρίσκονται στην χώρα μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε για "φέσι που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.