Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 9. Δεκεμβρίου 2021

Η απαγορευμένη χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που έκανε τους Βρετανούς να κλάψουν από συγκίνησηΤο βίντεο δημιουργήθηκε ουσιαστικά από την Greenpeace και αφηγείται την ιστορία της καταστροφής των δασών και των επιπτώσεών της στον πληθυσμό των ουρακοτάγκων της Νοτιοανατολικής Ασίας.

H φωνή της Ρανγκ-Ταν ανήκει στην διάσημη ηθοποιό Εμα Τόμσον.

Σύμφωνα όμως με την αρμόδια αρχή για την έγκριση διαφημιστικών σποτ στην Μεγάλη Βρετανία, το σποτ απαγορεύτηκε αφού ο νόμος απαγορεύει τις διαφημίσεις που φτιάχτηκαν «από ή εκ μέρους οντοτήτων με πολιτικούς σκοπούς».

Παρ'όλα αυτά η διαφήμιση προβλήθηκε στο YouTube και όταν ένα βρετανός τηλεπαρουσιαστής την ανέβασε στο Twitter, είχε 15 εκατομμύρια προβολές.

Ακόμα, η διαφήμιση έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια προβολές στο κανάλι της Iceland στο YouTube, στο δε Facebook έφτασε τα 13 εκατομμύρια προβολές.

Υπήρξε ακόμα και κίνημα για να προβληθεί η διαφήμιση, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 670.000 υπογραφές.

Ξεκινώντας, στο βίντεο φαίνεται ένας μικρός ουρακοτάγκος μέσα στο δωμάτιο ενός κοριτσιού όπου όλο πειράζει πράγματα και το καταστρέφει.

Ξαφνικά, ενώ πάει να φύγει η μικρή αναρωτιέται γιατί έκανε όλο αυτό το χαμό αλλά και γιατί βρίσκεται εξ αρχής στο δωμάτιο.

Εκεί ξεκινούν οι μνήμες από το παρελθόν του μικρού ουρακοτάγκου όπου κάποιος άλλος είχε βρεθεί αντίστοιχα στο δικό του "σπίτι", το κατέστρεψε και σκότωσε τη μαμά του.

Στο τέλος, ουρακοτάγκος και κοριτσάκι καταλήγουν σε μια συμφωνία.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε ...