Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Η Aldi... ξηλώνεται για να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό της Βρετανίας



Ο βρετανικός βραχίονας της γερμανικής αλυσίδας εκπτωτικών σούπερ μάρκετAldi ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 300 εκατ. λίρες (389 εκατ. δολάρια) για την ανακαίνιση του δικτύου καταστημάτων της, εντείνοντας τον ανταγωνισμό στον κλάδο εν μέσω ενός πολέμου τιμών που οδήγησε στη δεύτερη συνεχή μείωση των ετήσιων κερδών της.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει το σχέδιο για 1.000 καταστήματα στη Βρετανία ως το 2022 προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό και είπε ότι τα μελλοντικά σχέδια για κεφαλαιακές δαπάνες δεν επηρεάζονται από την ψήφο της Βρετανίαςυπέρ του Brexit.

H Aldi, της οποίας οι πωλήσεις έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια, είπε ότι από τις αρχές του έτους έχει μειώσει τις τιμές των προϊόντων της κατά 30%, με την επένδυση αυτή να καθίσταται δυνατή χάρη στον ισχυρό ισολογισμό της, που στα τέλη του 2015 είχε καθαρό ενεργητικό 2,1 δισεκ. λίρες.

Η Aldi και η γερμανική ανταγωνίστριά της Lidl έχουν μεταμορφώσει τον ανταγωνισμό στο λιανεμπόριο τροφίμων στη Βρετανία τα τελευταία πέντε χρόνια και παραμένουν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, καταλαμβάνοντας από κοινού μερίδιο αγοράς 10,8%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τον κλάδο.

Με τις χαμηλές τιμές, την περιορισμένη ποικιλία και τη στρατηγική χαμηλού κόστους έχουν κερδίσει μερίδιο αγοράς από τους τέσσερις παραδοσιακά μεγάλους παίκτες της Βρετανίας – Tesco, που έχει ηγετική θέση, την Sainsbury's, την Asda και την Morrisons – αναγκάζοντάς τους να μειώσουν τιμές, να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων και να ενισχύσουν τις υπηρεσίες προς τους πελάτες.

Για την ετήσια χρήση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, η Aldi ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 255,6 εκατ. λίρες, μειωμένα κατά 1,8% συγκριτικά με το 2014. Οι πωλήσεις, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 12% στα επίπεδα ρεκόρ των 7,7 δισεκ. λιρών καθώς η εταιρία άνοιξε νέα σημεία πώλησης.

Η Aldi ανακοίνωσε ότι αύξησε τον αριθμό των προϊόντων από Βρετανούς προμηθευτές στο 77% από το 69% το 2014.

Η εταιρία έχει σήμερα 785 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και σχεδιάζει να ανοίξει 70 νέα σημεία πώλησης το 2017.