Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας επιχείρησε 40χρονος να πάρει τα παιδιά του



Τελευταία στιγμή έπιασαν οι Κυπριακές αρχές 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει την Κύπρο με δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, χωρίς να έχει τη συγκατάθεση της μητέρας τους.

Ο αλλοδαπός, που είναι μόνιμος κάτοικος Πάφου, εμφανίσθηκε στις 2.00μμ στο αεροδρόμιο Λάρνακας συνοδευόμενος από δύο παιδιά του, ηλικίας 4 και 9 ετών αντιστοίχως, για να αναχωρήσει στο εξωτερικό.

Από τις έρευνες που έκανε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη μητέρα των παιδιών και σύζυγος του 40χρονου, επίσης αλλοδαπή, δεν ήταν ενήμερη για την ενέργεια αυτή και δεν είχε συγκατατεθεί όπως ορίζει ο νόμος.

Αμέσως σταμάτησε η διαδικασία του διαβατηριακού ελέγχου για τα τρία μέλη της οικογένειας, ενώ τα δύο παιδιά παραδόθηκαν από την Αστυνομία σε λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας που είχαν ειδοποιηθεί σχετικά και στη συνέχεια παραδόθηκαν στη μητέρα τους.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε φρουρούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, όπου αφού ανακρίθηκε κατηγορήθηκε γραπτώς για να παρουσιασθεί ενώπιον του δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο.