Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

H Σακίρα επισκέφτηκε το χωριό της γιαγιάς της στον Λίβανο



Η Shakira, η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια, με καταγωγή από το Λίβανο, η οποία βρίσκεται στη χώρα για μία συναυλία, επισκέφθηκε τη γενέτειρα της γιαγιάς της, της μητέρας του πατέρα της.

«Καλημέρα Τανουρίν, ευχαριστώ, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ» είπε στα αραβικά, η 41χρονη τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια μίας επίσκεψης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε αυτό το χωριό, που βρίσκεται σε μία ορεινή περιοχή στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου.

Συνοδευόμενη από τοπικούς αξιωματούχους, η Shakira επισκέφθηκε ένα φυσικό καταφύγιο με κέδρους, ενώ και η ίδια φύτεψε δύο δένδρα, το εθνικό σύμβολο του Λιβάνου.

Προς τιμή της, οι ντόπιοι μετονόμασαν μία μικρή πλατεία σε αυτόν τον βιότοπο, «Shakira Isabela Mebarak», το επίθετο της οικογένειας του πατέρα της, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Τανουρίν, Bahaa Harb.


Η τραγουδίστρια, που επισκέφτηκε το Λίβανο μαζί με τους δυο της γιους Milan και Sasha, έδωσε το βράδυ της Παρασκευής 13 Ιουλίου μία συναυλία παρουσία 13.000 θαυμαστών της, που αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα των εκδηλώσεων στο Διεθνές Φεστιβάλ των Κέδρων, στον βόρειο Λίβανο.

Η Shakira γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1977, στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας. Είναι το μοναχοπαίδι του William Mebarak Chadid και της Νidia Ripoll. Έχει άλλα οκτώ ετεροθαλή αδέρφια από τον προηγούμενο γάμο του πατέρα της και είναι μικρότερη σε ηλικία από αυτά. Είναι η τρίτη φορά που η εντυπωσιακή καλλιτέχνιδα μεταβαίνει στον Λίβανο. Πρώτη φορά επισκέφθηκε τη χώρα το 2003, επέστρεψε εκεί το 2011 για μία συναυλία.