Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Λίβανο



Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο πλευρό του λαού του Λιβάνου

Η έκρηξη στις 4 Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού σκότωσε περισσότερους από 160 ανθρώπους, άφησε εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια όπως το Ορθόδοξο Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου και σε ναούς της Μητρόπολης Βηρυτού.



ΑΟΖ με Ισραήλ και Λίβανο προτείνει ο Τσιχάτ Γιαϊτζί στον Ερντογάν

Ο απόστρατος ναύαρχος, Τσιχάτ Γιαϊτζί, ως απάντηση στην συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου ζητάει να προχωρήσει η Τουρκία, σε «εικονικές» ΑΟΖ με Ισραήλ και Λίβανο.



H Σακίρα επισκέφτηκε το χωριό της γιαγιάς της στον Λίβανο

Η Shakira, η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια, με καταγωγή από το Λίβανο, η οποία βρίσκεται στη χώρα για μία συναυλία, επισκέφθηκε τη γενέτειρα της γιαγιάς της, της μητέρας του πατέρα της.



Ξεπέρασαν κάθε όριο οι προκλήσεις της Τουρκίας

Ξεπέρασαν κάθε όριο παραλογισμού οι Τούρκοι , αφού με NAVTEX δέσμευσαν ολόκληρη την θαλάσσια περιοχή  από τα ανατολικά της Ρόδου Λίβανο. 


Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός του Λιβάνου είναι όμηρος του Ριάντ;

Ο Λίβανος πιστεύει ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει υπό κράτηση τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό του, Σαάντ Αλ Χαρίρι και σχεδιάζει να συνεργαστεί με ξένα κράτη για να διασφαλίσει την επιστροφή του στη χώρα



Φωτιά σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στον Λίβανο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα.