Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γυναίκα γέννησε δίδυμα έναν μήνα αφότου έφερε ένα αγοράκι στον κόσμο!



Μια 20χρονη από το Μπαγκλαντές, η Αρίφα Σουλτάνα, έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς 26 ημέρες μετά την πρόωρη γέννηση του γιου της έφερε στη ζωή δίδυμα! Η γυναίκα, σύμφωνα με το BBC, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι. Εκεί η δρ Σίλα Ποντάρ διαπίστωσε ότι η 20χρονη κυοφορούσε δίδυμα σε άλλη μήτρα, γι’ αυτό και αποφάσισε να της κάνει επείγουσα καισαρική τομή.

«Όταν εισήχθη η ασθενής της κάναμε υπέρηχο και διαπιστώσαμε ότι είχε δίδυμα. Σοκαριστήκαμε και εκπλαγήκαμε. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε η γυναικολόγος.

Η νεαρή από το Μπαγκλαντές δεν είχε κάνει ποτέ υπέρηχο πριν από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού καθώς η ίδια και ο σύζυγός της είναι πολύ φτωχοί και ζουν σε αγροτική περιοχή. Έτσι, δεν είχε ιδέα ότι κυοφορούσε και δίδυμα. Μετά τη δεύτερη γέννα η μητέρα και τα νεογνά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που χαίρουν άκρας υγείας, πήραν εξιτήριο.

Ο δρ Κρίστοφερ Νγκ της κλινικής GynaeMD εξήγησε στο BBC ότι η δίδελφυς μήτρα, μια συγγενής ανωμαλία κατά την οποία τα δύο μισά της μήτρας αναπτύσσονται πλήρως και ξεχωριστά, δεν είναι τόσο σπάνια όσο τη θεωρεί ο κόσμος. «Αν είχε πάει από την αρχή να κάνει υπέρηχο, προφανώς και θα είχε δει ότι έχει δύο μήτρες», ανέφερε ο γυναικολόγος και εξήγησε ότι η 20χρονη πιθανώς είχε τριπλή ωορρηξία και τα τρία ωάρια γονιμοποιήθηκαν ταυτοχρόνως.

Η Αρίφα Σουλτάνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείου ότι είναι πολύ χαρούμενη, αλλά δεν έκρυψε ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι τα τρία μωρά θα επιβαρύνουν κατά πολύ τα οικονομικά του ζευγαριού. Ο σύζυγός της είναι εργάτης και αμείβεται με λιγότερο από 95 δολάρια το μήνα.