Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γυαλία καρφιά τα έκανε ένας τουρίστας σε μουσείο...για μια selfie



Έναν παραπάνω λόγο για να απεχθανόμαστε τις selfies μάς έδωσε ένας Βραζιλιάνος τουρίστας, ο οποίος την περασμένη Κυριακή κατάφερε να καταστρέψει ένα άγαλμα του 18ου αιώνα, προσπαθώντας να... ποζάρει μαζί του για μια αναμνηστική φωτογραφία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Bored Panda, το περιστατικό έλαβε χώρα πριν 4 ημέρες, την ημέρα που το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Λισαβόνας προσφέρει ελεύθερη είσοδο σε όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν. 

Ο «ζημιάρης» Βραζιλιάνος έκανε απρόσεκτα «όπισθεν» προσπαθώντας να συμπεριλάβει στη selfie του το πρόσωπο του αγάλματος του Αρχάγγελου Μιχαήλ, ωστόσο δεν υπολόγισε καλά τον χώρο και έριξε κάτω το έκθεμα, σπάζοντάς το σε κομμάτια.

Το άγαλμα όπως ήταν πριν την... καταστροφική selfie

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η ζημιά στο άγαλμα θεωρείται ανεπανόρθωτη.

Τη σκηνή κατέγραψε με την φωτογραφική του μηχανή ο Πορτογάλος Nuno Miguel Rodrigues, ο οποίος έσπευσε να ανεβάσει τη φωτογραφία στα social media. Την ολοκληρωτική καταστροφή του αγάλματος επιβεβαίωσε μερικές ώρες αργότερα ο διευθυντής του μουσείου, Jose Alberto Seabra Carvalho, δηλώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει κάτι τέτοιο στην πολυετή του καριέρα».

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μετά την... πτώση