Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γουατεμάλα: Ξεπερνούν τους 30 οι νεκροί απο την κατολίσθηση



Διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη Γουατεμάλα, θάβοντας δεκάδες σπίτια κάτω από τόνους λάσπης και χώματος.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό της Πυροσβεστικής, ενώ περισσότεροι από 100 παραμένουν αγνοούμενοι, με τις ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί να λιγοστεύουν με κάθε ώρα που περνά.

Ο αριθμός των αγνοούμενων υπολογίζεται με βάση τις καταθέσεις κατοίκων και επιζώντων, όμως οι τοπικές Αρχές εκτιμούν ότι οι αγνοούμενοι ίσως ανέρχονται ακόμα και σε 600, με δεδομένο τον αριθμό των οικημάτων που επλήγησαν από την κατολίσθηση.

Οι διασώστες έχουν στήσει ένα πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στο σημείο της τραγωδίας, όπου οι συγγενείς καλούνται να αναγνωρίσουν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων.

Στο σημείο έχουν εκτυλιχτεί τραγικές σκηνές. Σύμφωνα με ιατρό που μίλησε στο Associated Press, μέσα στις πέτρες και το χώμα τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα πτώματα μιας μητέρας που είχε αγκαλιάσει τις δυο μικρές κόρες της.