Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

2 °C

Σήμερα, 24. Ιανουαρίου 2020

Γλίτωσε από τη φρίκη της Συρίας και κάηκε στον πύργο του Λονδίνου!Ένας 23χρονος φοιτητής από τη Συρία που βρήκε καταφύγιο στην Βρετανία είναι το πρώτο θύμα με ονοματεπώνυμο από την πυρκαγιά στον πύργο του δυτικού Λονδίνου.

Οι Αρχές δεν κρύβουν πλέον την απογοήτευσή τους για το κατά πόσο τα θύματα της τραγωδίας θα αναγνωριστούν.

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Αλατζάλι, φοιτητής σε Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ζούσε ως πρόσφυγας στην βρετανική πρωτεύουσα. Κατοικούσε σε διαμέρισμα του 14ου ορόφου μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Όπως προκύπτει, βρήκε τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις, καθώς παρέμεινε στο διαμέρισμα όπως και πολλοί άλλοι, αναμένοντας βοήθεια.

Επισήμως οι νεκροί από την πρωτοφανή τραγωδία είναι 17, ωστόσο, οι Πυροσβέστες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αυξηθούν.

Οι έρευνες για τους αγνοούμενους συνεχίζονται και με τη χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Εν τω μεταξύ, το κύμα συμπαράστασης στους ένοικους του μοιραίου κτιρίου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τόνοι τροφίμων, ρούχων, σκεπασμάτων κτλ έχουν προσφερθεί στους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, όπως και σπίτια για να μείνουν προσωρινά.

Eν τω μεταξύ, δεν έχει λείψει και η πολιτική αντιπαράθεση με την κεκτημένη ταχύτητα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επισκέφθηκε την περιοχή και συνομίλησε με τους αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Απέφυγε να έρθει σε επαφή με τους ενοίκους.

Αντίθετα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών μίλησε και φωτογραφήθηκε δεόντως με τους ενοίκους.

Η πρωθυπουργός επέστρεψε στο γραφείο της από όπου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας.

Από το περιβάλλον της έγινε γνωστό ότι η επίσκεψή της στο δυτικό Λονδίνο δεν έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για να ενημερωθεί για την πορεία των επιχειρήσεων.