Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γερμανικός Τύπος: Ηχηρή παραίτηση με φόντο τις συντάξεις



Στην παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκου Σακελλαρίου αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος, κάνοντας λόγο για πράξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών των συντάξεων τα τελευταία χρόνια.

«Παραίτηση του ανώτατου Έλληνα δικαστή για τις περικοπές των συντάξεων» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού Focus. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «την Τετάρτη παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών στις συντάξεις τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των συνεχόμενων μειώσεων των συντάξεων θα οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων (σ.σ. ανέφερε ο δικαστής). Η ανακοίνωση της παραίτησής του μεταδόθηκε ζωντανά από τους περισσότερους ελληνικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Επιπλέον ο δικαστής που μετρά 42 χρόνια σταδιοδρομίας έκανε λόγο για πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και για την υποχώρηση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχθεί».

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «σύμφωνα με τα σωματεία των Ελλήνων συνταξιούχων, τα τελευταία οκτώ χρόνια οι συνταξιούχοι έχασαν μέχρι και το 60% του εισοδήματός τους. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι συντάξεις αναμένεται να μειωθούν εκ νέου έως κατά και 18%. Έτσι υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο».

«Την προηγουμένη της παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ χιλιάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους. ‘Μην κόβετε άλλο τις συντάξεις. Κόψτε τον σβέρκο σας' ανέγραφε ένα πανό που απευθυνόταν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», καταλήγει το Focus.