Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γερμανία: Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Αμβούργο κατά της G20



Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία και τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν ειρηνικά σήμερα στο Αμβούργο (βόρεια Γερμανία) για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο σ' αυτή τη χανσεατική πόλη.

Στην πρώτη αυτή μεγάλη διαδήλωση των αντιπάλων της G20, οι οποίοι προβλέπουν να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον τριάντα στη διάρκεια της εβδομάδας, η αστυνομία μέτρησε περίπου «10.000 ανθρώπους», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο.
Οι οργανωτές, οι οποίοι χθες υπολόγιζαν ότι θα συμμετείχαν «πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι», έκαναν λόγο από την πλευρά τους για μια κινητοποίηση «πολύ μεγαλύτερη» των 10.000, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία τους.

Η συγκέντρωση είναι «εντελώς ειρηνική», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σε μάλλον οικογενειακή ατμόσφαιρα και κάτω από τη βροχή, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αργά το πρωί μπροστά από το δημαρχείο του Αμβούργου όπου πολλοί πήραν τον λόγο για να ζητήσουν «μια άλλη πολιτική», να απευθύνουν έκκληση για σεβασμό του περιβάλλοντος ή να επικρίνουν τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα διαδηλωτές σε κανό και μικρά πλεούμενα ανέβηκαν τον Άλστερ, τον ποταμό που διαρρέει το Αμβούργο.