Τρίτη 13 Απριλίου 2021 -
Μέτριο

13 °C

Σήμερα, 13. Απριλίου 2021

Γερμανία: Αυξάνονται ανησυχητικά τα ρατσιστικά κύματα βίας κατά των προσφύγωνΟργισμένος εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, αναφορικά με τις όλοενα αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων χαρακτηρίζοντας την κοινωνία " μερικώς αποβλακωμένη".

«Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2016», δήλωσε ο Τόμας ντε Μεζιέρ σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke. Από τον Ιανουάριο, το υπουργείο του έχει καταγράψει περισσότερες από 1.100 εγκληματικές πράξεις κατά προσφύγων, 449 κατά κέντρων φιλοξενίας και 654 κατά ανθρώπων εκτός των κέντρων.

«Η προσφυγική κρίση έδρασε ως επιταχυντής, διευκολύνοντας ορισμένους να περάσουν στην πράξη», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών. Το 2015, στη Γερμανία καταγράφηκαν περί τις χίλιες επιθέσεις κατά κέντρων στέγασης προσφύγων, που αποδίδονται στην άκρα δεξιά. Πρόκειται για αύξηση κατά 427%, ανάλογη με την εισροή προσφύγων στη χώρα. Από την αρχή του έτους, οι αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία έχουν μειωθεί λόγω του σφραγίσματος των συνόρων κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου.