Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 -

Γαλλία: Γυναίκα κρατούσε επί 23 μήνες το μωρό της σε πορτ μπαγκάζΣε δύο χρόνια φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο στη Γαλλία την Ρόζα Μαρία Ντα Κρουζ, η οποία έκρυβε επί 23 μήνες το μωρό της μέσα σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, η γυναίκα κρατούσε την κόρη της Σερένα ανάμεσα στο Peugeot 307 και ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο στο σπίτι της για δύο χρόνια.

 Οπως ισχυρίστηκε ήθελε να κρατήσει κρυφή την γέννηση του παιδιού από τον σύντροφό της και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά τους. Το μικρό κορίτσι είναι σήμερα επτά ετών, ωστόσο παρουσιάζει σημάδια αναπηρίας και αυτισμού, τα οποία, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, είναι αποτέλεσμα της αισθητηριακής στέρησης.

Η ντα Κρουζ καταδικάστηκε μεταξύ άλλων για αμέλεια που προκάλεσε ψυχική αναπηρία. Η μικρή Σερένα εντοπίστηκε το 2013 από έναν μηχανικό ο οποίος άκουσε θόρυβο από το αυτοκίνητο όταν αυτό εισήχθη στο γκαράζ που εργαζόταν για επισκευή.Ο ίδιος άνοιξε το χώρο των αποσκευών και αντίκρισε το παιδί αβοήθητο να περιβάλλεται από περιττώματα. Ήταν αφυδατωμένο και ζύγιζε το μισό από το κανονικό βάρος για την ηλικία του.

«Η μυρωδιά ήταν φρικτή, κυριαρχούσε μια μυρωδιά θανάτου μέσα στο αυτοκίνητο», σημείωσε ο άνδρας στην κατάθεσή του. Ανάμεσα στα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο ήταν και ένα βρώμικο κάθισμα μωρού γεμάτο ούρα και περιττώματα.

H μητέρα είπε στο δικαστήριο πως δεν μπορούσε να εξηγήσει τις πράξεις της. Το περίεργο είναι πως κατά τη διάρκεια της δίκης που κράτησε πέντε ολόκληρες μέρες, οι ψυχολόγοι δήλωσαν πως η κατηγορούμενη είχε μεγαλώσει υποδειγματικά τα άλλα τρία της παιδιά.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγχώρεση για όλη τη ζημιά που έκανα σε αυτήν. Συνειδητοποιώ ότι το έκανα πολύ κακό και ότι δεν θα ξαναδώ ξανά το κοριτσάκι μου», είπε στο δικαστήριο εξηγώντας πως έχει μετανιώσει για τις πράξεις της.

Την Παρασκευή το βράδυ η μητέρα του κακοποιημένου παιδιού οδηγήθηκε σε φυλακή στη Λιμόζ.