Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Γαλλία: Δεν θα δεχθούμε πάνω από 30.000 πρόσφυγες



Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είπε την Πέμπτη ότι η Γαλλία θα δεχθεί 30.000 πρόσφυγες τα επόμενα δύο χρόνια, όπως έχει δεσμευτεί, αλλά όχι περισσότερους.

«Δεν θα είναι περισσότεροι» είπε ο Βαλς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. «Δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε στην Ευρώπη όλους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δικτατορία στη Συρία» σημείωσε.

«Η μετανάστευση υπήρξε πάντα ευκαιρία για τη χώρα μας. Αλλά πρέπει να είναι ελεγχόμενη, οργανωμένη» είπε ο Βαλς, σημειώνοντας ότι η Γαλλία δέχεται κάθε χρόνο 200.000 πολίτες μέσα από την επανένωση οικογενειών, των φοιτητικών προγραμμάτων και της οικονομικής μετανάστευσης.

Η ΕΕ σχεδιάζει να εγκρίνει άσυλο σε 160.000 πρόσφυγες. 

Τη Δευτέρα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε την Ευρώπη ότι θα πρέπει να περιμένει αριθμό-ρεκόρ ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ασύλου φέτος από τη Συρία και το Ιράκ. 

Σχεδόν οι μισοί πληρούν τις προϋποθέσεις, σημείωσε ο ΟΟΣΑ.

Ο Βαλς είπε ότι οι πρόσφυγες που δεν θα λάβουν άσυλο, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Γαλλία. «Αυτοί των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται, θα πρέπει να γυρίσουν στα σύνορα» σημείωσε.