Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έζησε για 4 μέρες με ένα μαχαίρι καρφωμένο στο πρόσωπό του!



Κι όμως είναι τόσο σοκαριστικό όσο ακούγεται!

Ένας άνδρας στη Νότια Αφρική έζησε επί τέσσερις μέρες μ’ ένα μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι.

Ο 25χρονος, που δεν κατονομάζεται, τραυματίστηκε στη διάρκεια ενός καυγά μ’ έναν φίλο του, ενώ ήταν μεθυσμένοι.

Η μήκους δέκα εκατοστών λεπίδα που είχε καρφωθεί κάτω από αριστερό μάτι του δεν μπορούσε να μετακινηθεί καθώς είχε σφηνωθεί σε οστό και είχε σπάσει η λαβή του μαχιαριού.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε αρχικά σε κλινική του Γκέρμιστον, ανατολικά του Γιοχάνσεμπουργκ, αλλά μετά διακομίστηκε σε άλλο νοσοκομείο, το Chris Hani Baragwanath Academic Hospital, όπου είπε στους γιατρούς ότι απλώς υπέφερε από πονοκεφάλους και ότι πονούσε όποτε προσπαθούσε να κουνήσει το αριστερό του μάτι.

Χειρουργοί οφθαλμίατροι συσκέφθηκαν για την περίπτωση και λόγω της έκτασης του τραύματος ζήτησαν τη βοήθεια νευροχειρουργών, γναθοχειρουργών και άλλων ειδικών.

Ο ασθενής περίμενε 24 ολόκληρες ώρες μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στο νοσοκομείο, ενώ πέρασαν άλλες δύο μέρες μέχρι να μπορέσει να υποβληθεί σε αγγειογραφία, που έδειξε ότι ευτυχώς το τραύμα δεν είχε προκαλέσει ρήξη μεγάλων αιμοφόρων αγγείων . Τότε προγραμματίστηκε χειρουργείο για την επομένη, όπου του αφαιρέθηκε η λεπίδα.

Ο άνδρας παραδέχθηκε ότι ήταν τυχερός που επέζησε. «Φανταστείτε να ήταν σφαίρα αυτό που διαπέρασε το κρανίο μου. Θα είχα μείνει στον τόπο», είπε. Δύο μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

 Την υπόθεση έφεραν στο φως οι χειρουργοί με δημοσίευμα στην επιθεώρηση British Medical Journal Case Reports, όπου αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην υπάρξουν τεράστιες επιπλοκές από την καθυστέρηση απεικόνισης και επέμβασης σε θύματα μαχαιρώματος.

Ο άνδρας είπε ότι δεν κατάλαβε ότι τον είχαν μαχαιρώσει παρά μόνο όταν έκανε ακτινογραφία προσώπου στο πρώτο νοσοκομείο, όπου είχε διακομιστεί. Όπως είπαν οι θεράποντες γιατροί, τα τραύματα από μαχαίρι είναι δυστυχώς πολύ συχνά μεταξύ νεαρών μαύρων στη Νότια Αφρική.