Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξερράγη φάκελος - βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ. Ο Βασίλης Κικίλιας φερόταν ως αποστολέας!!!



Επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το τρομοδέμα που εξερράγη νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα. Πριν από λίγα λεπτά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι το τρομοπακέτο είχε ως αποστολέα τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.  Ο κ.Τόσκας ενημέρωσε ο ίδιος, όπως είπε, σχετικά τον κ.Κικίλια, ο οποίος αισθάνθηκε έκπληξη. 

Η αποκάλυψη αυτή δείχνει και τους υπεύθυνους της αποστολής του πακέτου που εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματισθεί μία υπάλληλος του Ταμείου, δηλαδή, τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

 

Το ιστορικό του χτυπήματος 

Μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε σήμερα στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές. Οι γαλλικές αρχές ήρθαν σε επικοινωνία με τις ελληνικές, καθώς το νέο συμβάν σημειώθηκε μία ημέρα μετά την αποστολή επίσης παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του Β. Σόιμπλε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Η Αθήνα ωστόσο δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο, ερευνώντας όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Πολ Τόμσεν φέρεται σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από γαλλικά ΜΜΕ ως ο  παραλήπτης του φακέλου που εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι και βοηθός του

Οι Γάλλοι φέρονται να έχουν αποστείλει δύο φωτογραφίες από το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη, ωστόσο, δεν είναι τίποτα διακριτό.

«Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση στοιχείων αποστολέα, ούτε από ποια υπηρεσία έχει σταλεί», εξηγεί στέλεχος της Κατεχάκη.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι γαλλικές και ελληνικές Αρχές είναι σε επικοινωνία από το πρωί, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι η σημερινή έκρηξη συνδέεται με το παγιδευμένο δέμα που εστάλη χθες στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Εκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι: Ερευνούν και «σύνδεση» με Ελλάδα - Ο Τόμσεν παραλήπτης του φακέλου;

Την ευθύνη για το δέμα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε σήμερα η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η έκρηξη

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο "για προληπτικούς λόγους", δήλωσε μία από αυτές.

Σύμφωνα με τελευταίο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για έναν νεκρό από την έκρηξη, κάτι που δεν έχει ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί.

Για «επίθεση» μιλάει ο Ολάντ

Η έκρηξη ενός "παγιδευμένου πακέτου" σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι "μια επίθεση" που δείχνει πως "είμαστε πάντα στο στόχαστρο", δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν (νοτιοανατολικά).

Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται "μεταξύ ζωής και θανάτου", πρόσθεσε ο Ολάντ. Η αστυνομική διεύθυνση είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

Καταδικάζει η Λαγκάρντ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ως «δειλή πράξη βίας».

Η έκρηξη, μετά το άνοιγμα μιας επιστολής, «τραυμάτισε έναν από τους εργαζόμενούς μας», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωση.

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.

 

 

  •  

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ:

Λαγκάρντ για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ: Δειλή πράξη βίας

Καταδικάζει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ το περιστατικό με παγιδευμένο φάκελο που εξερράγη σήμερα το πρωί, στο γραφείο του Ταμείου στο Παρίσι, με αποτέλεσμα μία υπάλληλος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και τα χέρια.

Σε δήλωσή της από τη Φρανκφούρτη, η Λαγκάρντ εξέφρασε τη συμπόνοια της προς τους συναδέλφους της στο Παρίσι καταδικάζοντας τη «δειλή πράξη βίας» και επαναβεβαιώνοντας «τη βούληση του ΔΝΤ να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές στη διερεύνηση του περιστατικού και τη διασφάλιση του προσωπικού μας» κατέληξε.