Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 -

Έτοιμο το σχέδιο για το BrexitΗ πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιό της για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως αυτό περιγράφηκε στην ομιλία της την περασμένη εβδομάδα, σε επίσημη Λευκή Βίβλο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Κοινοβούλιο να το εξετάσει.

«Την περασμένη εβδομάδα παρουσίασα ένα συγκεκριμένο σχέδιο για ένα ολοκληρωμένο Brexit και καταλαβαίνω ότι υπάρχει επιθυμία στο σώμα να δει αυτό το σχέδιο παρουσιασμένο σε μία Λευκή Βίβλο... Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι το σχέδιό μας θα παρουσιασθεί σε μία Λευκή Βίβλο», δήλωσε στο Κοινοβούλιο η βρετανίδα πρωθυπουργός μία ημέρα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η έναρξη της διαδικασίας του Brexit πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, βρετανοί βουλευτές είχαν καλέσει την κυβέρνηση να εκθέσει τις θέσεις της για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση υπό μορφήν Λευκής Βίβλου.

Βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, με τους οποίους ενώθηκαν και συνάδελφοί τους του Συντηρητικού Κόμματος, ζήτησαν την παρουσίαση των στόχων της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στις διαπραγματεύσεις για το Brexit υπό μορφήν Λευκής Βίβλου που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες και θα αποτελέσει τον άξονα της συζήτησης για την διαδικασία εξόδου από την ΕΕ στο Κοινοβούλιο.