Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Έσπασε τη σιωπή του ο Μπόμπ Ντίλαν - Θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ



Ο παγκοσμίου φήμης ερμηνευτής και τραγουδοποιός  Μπομπ Ντίλαν, αποφάσισε να γνωστοποιήσει τις σκέψεις του για το βραβείο Νόμπελ και δήλωσε ότι θέλει να βρίσκεται στην τελετή απονομής  τον Δεκέμβριο.

Ο 75χρονος, νικητής του φετινού βραβείου λογοτεχνίας, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά από τη σχετική ανακοίνωση, στις αρχές του μήνα. Μιλώντας στην Telegraph παραδέχθηκε ότι δυσκολεύεται να πιστέψει ότι κέρδισε Νόμπελ.

Ο Ντίλαν επικοινώνησε με τη γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, Σάρα Ντάνιους και της είπε ότι αποδέχεται την τιμή όπως και ότι- σύμφωνα με ανακοίνωση- «Τα νέα για το βραβείο Νόμπελ με άφησαν άφωνο. Εκτιμώ τόσο πολύ την τιμή». Στη συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα χαρακτήρισε το βραβείο ως «εκπληκτικό, απίστευτο». «Είναι δύσκολο να το πιστέψω. Ποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο;», πρόσθεσε.

Μέχρι τώρα, ο Ντίλαν δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο, με αποτέλεσμα μέλος της σουηδικής ακαδημίας να χαρακτηρίζει αυτή τη σιωπή του ως αγενή και αλαζονική. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη και ο Αμερικανός είναι ο πρώτος μουσικός που κερδίζει το Νόμπελ λογοτεχνίας.