Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 16. Οκτωβρίου 2021

Ερντογάν: Θέλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ΤουρκίαO πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε την διακαή επιθυμία του να φιλοξενήσει η χώρα του τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός πως η Τουρκία «έχασε», όταν αποφασίστηκε να διοργανώσει τους Αγώνες του 2020 το Τόκιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος έδωσε το παρών σε μια συγκέντρωση με παίχτες και παράγοντες του ποδοσφαίρου, σχολίασε: «Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να φέρουμε του Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα μας, αλλά ξέρετε τι παιχνίδια παίζονται. Τα έχω βιώσει ο ίδιος». Ο ίδιος αναφερόμενος στους Αγώνες του 2020 που θα λάβουν χώρα στο Τόκιο σχολίασε: «Δεν μας έδωσαν τους Αγώνες, παρόλο που είχαμε το δικαίωμα. Τους έδωσαν για δεύτερη φορά σε εκείνους που τους έχουν διοργανώσει ξανά». 

Το Τόκιο «κέρδισε» την Κωνσταντινούπολη για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 σε έναν δεύτερο γύρο ψήφων. Αυτή ήταν η πέμπτη προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει το ρόλο της διοργανώτριας χώρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακόμα ο πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε πως «είναι πάντα έτοιμοι να διοργανώσουν οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός», σε μία έμμεση αναφορά στο γεγονός πως η Τουρκία διεκδικεί τη διοργάνωση του Euro του 2024. 

Τον ερχόμενο Μάιο, ωστόσο, στην Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενηθεί το Final Four της Euroleague.