Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 -

Έρευνα: Συζητάμε περισσότερο στα social media παρά διά ζώσηςΓια πρώτη φορά, οι συζητήσεις μέσω των social media είναι περισσότερες από τις συνομιλίες διά ζώσης, όπως δείχνει βρετανική έρευνα.

Η πλειοψηφία των Βρετανών έχει πλέον online επικοινωνία - κάνει δηλαδή συζητήσεις μέσω ηλεκτρονικών και γραπτών μηνυμάτων αλλά και υπηρεσιών τύπου WhatsApp.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η ασφαλιστική εταιρεία «LifeSearch», ο ημερήσιος αριθμός των συνομιλιών «πρόσωπο με πρόσωπο» έχει μειωθεί κατά 15% την τελευταία πενταετία.

Ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους επικοινωνούμε περισσότερο online είναι ότι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν μόνοι τους, ότι πολλοί εργάζονται από το σπίτι κι ότι οι φίλοι λιγοστεύουν.

Επιπλέον, πάνω από ένα εκατομμύριο εργένηδες παραδέχονται ότι, συχνά περνάει μία ολόκληρη μέρα χωρίς να μιλήσουν με κανέναν, είτε «πρόσωπο με πρόσωπο» είτε online. Με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, είμαστε πλέον πολύ απασχολημένοι για να μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο.

Το περίεργο είναι ότι, το 14% (περίπου ένας στους επτά) ισχυρίζεται ότι αισθάνεται πιο ευτυχισμένος όταν επικοινωνεί μέσω των social media.