Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 -
Μερική συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 28. Οκτωβρίου 2021

Έρευνα για το αν ψήφισε κάποιος στη θέση της Λεπέν στο Ε.Κ. ζητεί το ΕΛΚΤη διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάποιος ευρωβουλευτής ψήφισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ.) στη θέση της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, κατά παράβαση του κανονισμού, ζήτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Κάνοντας λόγο για «υποψίες νοθείας» το ΕΛΚ απηύθυνε το αίτημα αυτό στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, όπως ανέφερε στο Twitter ο επικεφαλής του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η κ. Λεπέν από την πλευρά της εξήγησε ότι δεν ευθύνεται για τη χρήση την προσωπική της κάρτας από κάποιον τρίτο κατά την απουσία της και ότι ο ευρωβουλευτής που ψήφισε στη θέση της θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διακρίνεται η κ. Λεπέν να φεύγει από την αίθουσα στις 14.14 την Τετάρτη, λίγο πριν τελειώσει η ψηφοφορία που είχε ξεκινήσει γύρω στις 12.00. Όμως κατά την ηλεκτρονική καταμέτρηση, που είναι επίσης αναρτημένη στον ίδιο ιστότοπο, διαπιστώνει κανείς ότι η κάρτα της χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές από τις 14.15 μέχρι τις 14.18, από κάποιον που ψήφιζε στη θέση της.

Σύμφωνα με πηγή του ευρωκοινοβουλίου, άλλοι βουλευτές που είχαν παραμείνει στην αίθουσα ανέφεραν ότι κάποιος που καθόταν κοντά στην κ. Λεπέν νωρίτερα ψήφιζε αντί για εκείνη.

Το πρόβλημα το διαπίστωσε πρώτη η ευρωβουλευτής Άννα Μαρία Κοράζα από τη Σουηδία. «Αντιλαμβάνομαι ότι η κ. Λεπέν δεν είναι εδώ. Θα ήθελα να επαληθεύσετε τι έγινε με την ψήφο της και τον γείτονά της» είπε στον προεδρεύοντα λίγα λεπτά αφότου η Γαλλίδα ευρωβουλευτής είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.