Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Επίθεση ενόπλων στην Τζαλαλαμπάντ


Μια επίθεση ενόπλων βρίσκεται σήμερα το πρωί σε εξέλιξη εναντίον των γραφείων της υπηρεσίας για τους πρόσφυγες και τους επαναπατρισμένους στην Τζαλαλαμπάντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, έκανε γνωστό τοπικός αξιωματούχος.

«Τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επαρχιακός εκπρόσωπος Αταουλάχ Χογκιανί, ο οποίος διευκρίνισε πως πολλές διεθνείς υπηρεσίες βρίσκονται κοντά στα γραφεία αυτά και πως «οι δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στη συνοικία».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «ακριβώς πριν από την επίθεση, τα μέλη της υπηρεσίας προσφύγων συνεδρίαζαν με αντιπροσώπους των διεθνών δανειστών».

«Σημαντικός αριθμός εργαζομένων στην υπηρεσία αυτή κατέστη δυνατό να διασωθεί», πρόσθεσε χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

«Είδα μια μαύρη (Toyota) Corolla να αφήνει τρεις ενόπλους μπροστά στην πόρτα της υπηρεσίας, ο ένας ανατινάχθηκε αμέσως και οι δύο άλλοι μπήκαν μέσα στο κτίριο», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, που είπε πως ονομάζεται Ομάιντ.

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην Τζαλαλαμπάντ εξακολουθούσε να ακούει πυροβολισμούς πολλά λεπτά μετά τις εκρήξεις και έβλεπε μια στήλη πυκνού καπνού να υψώνεται πάνω από τις σκεπές.