Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 -
Rain showers

15 °C

Σήμερα, 4. Δεκεμβρίου 2021

Επιδεινώνεται η υγεία της Μπάρμπαρα Μπους - Αποφάσισε να διακόψει τη θεραπεία τηςΡαγδαία επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία της Μπάρμπαρα Μπους, συζύγου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους. Όπως γνωστοποίησε το γραφείο του πρώην προέδρου με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Χιούστον του Τέξας την Κυριακή, η ίδια αποφάσισε να διακόψει τη νοσηλεία της.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ (1989-1993) είναι 92 ετών. Ο σύζυγός της, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι 93, ενώ ο γιος της Τζορτζ Ουόκερ, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι 71. Η Μπους είναι η μόνη γυναίκα στην αμερικανική ιστορία που είδε τον σύζυγο, αλλά και τον γιο της να αναλαμβάνουν το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Η Μπους αποφάσισε στο εξής να λαμβάνει μόνο «παρηγορητική θεραπεία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το σύντομο δελτίο Τύπου δεν διευκρινίζει την πάθηση της Μπους, σημειώνεται ωστόσο ότι το τελευταίο διάστημα είχε εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Κατά το CNN, η Μπους πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιοπάθεια. Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε ότι της προσφέρονται φροντίδες στο σπίτι της. Η Μπους φέρεται να πάσχει από τη νόσο Γκρέιβς, αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί διαταραχές του θυρεοειδούς.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι «ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία προσεύχονται για όλη την οικογένεια Μπους».