Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Εντελώς παράλογη η σύνδεση των κυρώσεων κατά της Μόσχας με τις συμφωνίες του Μινσκ»



Η διασύνδεση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για τη διευθέτηση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία είναι παράλογη, όταν το Κίεβο είναι το μέρος που φέρει την ευθύνη για την εφαρμογή τους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δυστυχώς ούτε η Γαλλία, ούτε η Γερμανία, ούτε η Ρωσία μπορούν να φέρουν σε πέρας ούτε ένα σημείο (των συμφωνιών του Μινσκ), αυτό μπορεί να γίνει μόνο από το Κίεβο... Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως η φρασεολογία περί διασύνδεσης των κυρώσεων και της εφαρμογής από τη Μόσχα των συμφωνιών του Μινσκ είναι εντελώς παράλογη», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ αναφερόταν κυρίως στη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από τους αντάρτες και στην απόδοση «ειδικού καθεστώτος» στις περιοχές αυτές.

Οι συμφωνίες του Μινσκ περιλαμβάνουν σειρά πολιτικών και οικονομικών δεσμεύσεων που δεν έχουν εκπληρωθεί στο ελάχιστο, ενώ η συμφωνία για τερματισμό των εχθροπραξιών στη γραμμή του μετώπου παραβιάζεται καθημερινά, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επανέλαβε πως θα ήταν «πιο λογικό» να διασυνδεθεί η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ από την ουκρανική κυβέρνηση με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.