Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ένας νεκρός έπειτα από συντριβή καναντέρ στα σύνορα Πορτογαλίας-Ισπανίας



Ένα πορτογαλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη το Σάββατο στα σύνορα με την Ισπανία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας πιλότος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, το καναντέρ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας.

Ο 65χρονος πιλότος που έχασε τη ζωή του, υπέκυψε λίγη ώρα μετά την άφιξη των τραυματιοφορέων, ενώ ο έτερος χειριστής, ηλικίας 39 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Βιάνα ντου Καστέλου, στο βορειοδυτικό άκρο της Πορτογαλίας.

«Το δυστύχημα έγινε στην ισπανική επικράτεια, ένα-δυο χιλιόμετρα από τα σύνορα» των δύο χωρών της Ιβηρικής, διευκρίνισε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η πορτογαλική Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

Το αεροσκάφος τύπου Canadair «συνετρίβη σε κατοικημένη ορεινή περιοχή» λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει ελιγμό για «τη φόρτωση νερού», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέδρου Αραούζου, αξιωματικός της πορτογαλικής Πολιτικής Προστασίας.

Το καναντέρ συμμετείχε σε επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Λιντόζου, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πενέδα-Ζερές, φυσικού συνόρου με την ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας.

Την ώρα του δυστυχήματος, επτά πορτογαλικά και τέσσερα ισπανικά αεροσκάφη επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μαζί με περίπου εκατό στελέχη του πορτογαλικού πυροσβεστικού σώματος.