Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 -
Ελαφριά βροχή

4 °C

Σήμερα, 22. Ιανουαρίου 2022

Εμπάργκο στο πετρέλαιο και ναυτικός αποκλεισμός τα σχέδια του Τράμπ για τον Κιμ Γιονγκ ΟυνΟ ναυτικός αποκλεισμός και το εμπάργκο πετρελαίου θα αποτελέσουν τους δύο βασικούς άξονες της πρότασης που θα καταθέσουν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αποφασιστεί η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Εκτός των παραπάνω, η Ουάσιγκτον θα προτείνει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Κιμ Γιονγκ Ουν εκτός Κορέας, την επιβολή εμπάργκο στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργίας και στις προσλήψεις εργατικού δυναμικού της Βόρειας Κορέας από ξένες χώρες.

Οι παραπάνω προτάσεις και ιδιαίτερα ο ναυτικός αποκλεισμός, αποτελούν τις ύστατες λύσεις σε διπλωματικό επίπεδο, όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες συνεργάζονται σε εμπορικό επίπεδο με τη Βόρεια Κορέα, ενώ χρησιμοποιούν εργατικό δυναμικό στα μεγάλα έργα που κατασκευάζουν, όπως το γήπεδο στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018.